Deň učiteľov v školskom internáte

„Človek, ktorý dokáže urobiť ťažké veci ľahkými, je vychovávateľ.“ Ralph Waldo Emerson

Milé naše pani vychovávateľky, často nám odovzdávate cennejšie rady ako pedagógovia v škole, a tak často sa na vás, ako na pedagógov, zabúda. Pani vychovávateľky – učiteľky života. Učiteľky, ktoré vedia o všetkom niečo, o ničom všetko. My sme vaše semienka, ktoré každodenne zalievate láskou a vzácnymi životnými radami, aby z nás vyrástli krásne kvety všehodruhu pripravené aj na dni, v ktoré nebudú naše srdcia hriať lúče slnka, ale aby sme mali silné korene, ktoré zvládnu aj dážď a vietor. Prijmite od nás kvietok na znak toho, že vďaka vám je tento svet posiaty krásnymi kvetinami. Ďakujeme vám!

Bianka Lacková, 10.VS

Chceme, aby dnešný deň bol predovšetkým váš, preto si vaše dievčatá pre každú jednu z vás pripravili malú vďaku…

1.VS

Pani vychovávateľka Čepelová poriadok si vždy zachová. Futbalový duch taktiež má a pri fotení sa nikdy nevzdá. Len to dobré pre nás chce a vo všetkom nám pomôže. Ak máš pocit, že sa nudíš, na aktivitách sa prebudíš. Šikovná je ona veľmi, všetko, čo potrebujem, požičia mi. Krásny deň učiteľov praje 1. výchovná skupina.

 

2.VS

Žanetka tu nová je. Každý ju len miluje. Usmieva sa ona rada. Nečaká ťa od nej zrada. Každá jedna iskra v oku, so smiechu s ňou nás pichá v boku. Vždy sa na ňu tešíme, prijme nás vždy úprimne. Vždy nás čaká s cukríkom, nikdy na nás nejde krikom. Aj keď nová v našom srdci je, svojou láskou nás vždy prikryje.  Je ako naša kamarátka, otvorí nám správne vrátka. Pekný deň učiteľov praje 2. výchovná skupina.

 

3.VS

Naša pani vychovávateľka, to je žena činu. Je to naša druhá učiteľka, preto všetci ľúbime ju. Ivka izby rada kontroluje, poriadok vždy musí byť, žiarovky nám namontuje, je to žena jak má byť. Vždy nám všetkým pomôže. Úsmev má na tvári stále, do fitka s nami vždy ísť môže. Sme veľmi rady, že ju máme. Príjemný deň učiteľov prajú baby z 3. výchovnej skupiny.

 

4.VS

Janka naša veľmi milá každý deň tu s nami býva. Otec, mama, sestra, brat chýbajú nám veru tak, ona nám vždy vyčarí i tak úsmev na tvári. Budíček či priepustky vždy nám rada zaistí. Pozná mená všetkých nás, spríjemňuje život náš. Dnes jej chceme za všetko ďakovať, kyticou slov zaželať veľa zdravia, lásky, aby z nás nemala vrásky. Vaša 4. výchovná skupina.

 

5.VS

Kto je naša druhá mama? Osoba, pri ktorej sa žiadna z nás necíti sama. Veľká vďaka patrí jej, našej pani vychovávateľke Katke Košťákovej. A jej úsmev na tvári, vždy nás všetkých očarí. Zladená vždy do modra, je to naša kráľovná. Zopnuté vlasy vždy má, keď si smutná hneď to spozná. Nemá ona rada hluk. A jej najväčšou láskou je jej vnuk. V srdiečku ju máme vždy. My máme s ňou krásne dni. Krásny deň pedagógov prajú vaše dievčatá z 5. výchovnej skupiny.

 

6.VS

Milá pani Lettrichová, poďte ku nám na kus slova. Chcem vám niečo povedať, iste nechcem žalovať. Do uška vám zašuškať, z lásky niečo nalúskať. Pani vychovávateľka múdra je, vždy sa na nás usmeje. Má nás stále veľmi rada, lebo stále niečo žiada. Ona vždy všetko vie, otázky nám zodpovie. Stále spolu niečo robíme, nikdy sa s ňou nenudíme. Krátke vlasy, pekná tvár, postava má dobrý tvar. Upratovať izbu dáva, výsledky tak očakáva. Ručičky si potrápime, len vtedy to urobíme. Že sa nám tak venuje, celá skupina ďakuje. Nevymenil by ju nik, ona je náš pokladík. K Vášmu dňu želá vaša 6.výchovná skupina.

 

7.VS

Na H bloku na štvrtom, sedí Jarka za pultom. Pomôže nám, s čím je treba, rada dobrú radu predá. Izby rada kontroluje, body za to nasľubuje. Usmieva sa celý deň, je to ako krásny sen. Zastaví sa na kus slova, nechýba jej dobrá vôľa. Večer von nás ona pustí, do deviatej na priepustky. O desiatej večierka, všetci ležia v postieľkach. A Jarka len premýšľa, že sme dobrá skupina. Nevieme si predstaviť, či sa bez nej tu dá byť. Pekný deň učiteľov praje 7. výchovná skupina.

 

8.VS

Ak chcete zadarmo priepustky, pýtajte si ich od Jojky. Keď chuť na sladké máš, s vychou chvíľu pokecáš. Túry, ryby, motorky sú hobby našej vychošky. Pyšná to je mamina, syna rada spomína. Jojka, to je hviezda našich dní, smutné chvíle nám vždy spríjemní. Krásny deň učiteľov prajú dievčatá z 8. výchovnej skupiny.

 

9.VS

Radka, to je kvietok asi, čo ukrýva mnoho krásy. Vlasy má jak levica, fandí ako dračica. Slovný prejav v malíčku má. S ňou sa všetko hravo dá. Za všetko jej ďakujeme, vo vašom srdci dúfam ostaneme. Príjemný deň učiteľov praje 9. výchovná skupina.

 

10.VS

Štyri roky s nami bola, každý problém s nami zdolá. So všetkým nám poradí, vždy nás dobre naladí. Veľmi rady sa s ňou hráme, šijeme a zhovárame. Upraceme izbičky, dostaneme hviezdičky. Majka naša dobrá, milá cukríkmi nás nakŕmila. Nech sa deje, čo sa deje. S láskou sa vždy na nás smeje.  Krásny deň učiteľov praje vaša 10. výchovná skupina.